keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Kiitos kilpailuun osallistuneille!

Kilpailutöitä saapui kisan luonteesen nähden runsaasti, noin 60 kappaletta. Iso kiitos kaikille kilpailuun osallistuneille. Tuomaristolla tulee olemaan rankka työ kaikkien kilpailutöiden tutkimisessa ja valinnassa. Jo nyt voi sanoa, että kilpailun taso on korkea ja voittajien valinta ei ole helppoa. Parempi kuitenkin näin! Matkustajille näyttäisi tulevan laadukkaita sovelluksia.

Jari Honkonen
HSL Mobiilikisa

4 kommenttia:

 1. Välillä tuntuu ajoneuvot kartalla -rajapinta olevan jumissa. Onko niin, että nyt käyttöön tulleet clientit aiheuttavat painetta palvelimelle?

  VastaaPoista
 2. Tietämättä tarkemmin mitä "jumissa" tässä yhteydessä tarkoittaa, uskallan väittää, että järjestelmän palvelinresursseista ei ole kyse.

  Etenkin järjestelmän ajoneuvolaitteiden toimintaympäristö on monella tapaa haastava, mutta pyrimme ennakoimaan, havaitsemaan ja korjaamaan ongelmat parhaamme mukaan. Ja siinä työssä etenkin toistuviin tai systemaattisiin ongelmiin liittyvä palaute on iso apu.

  terv.
  Arro Voutilainen
  suunnittelija, HSL

  VastaaPoista
 3. Kilpailukutsun mukaan eiliseen eli maanantaihin mennessä piti tulla kutsu finaaliin, eli lienee nyt jo pääteltävissä että jos meiliä ei tullut niin finaaliin ei tällä kertaa ollut asiaa? Oh noes, yksikin mainio pysäkkiaikataulusovellus taisi jäädä kärkikamppailun ulkopuolelle. :)

  VastaaPoista
 4. Kyseisen rajapinnan osalta jumittaminen tarkoittaa, että socket-yhteyden kautta lakkaa tulemasta dataa. Joskus uuden socketin avaaminen onnistuu, mutta dataa ei edelleenkään tule. Joskus uutta yhteyttä ei saa otettua.
  Kyse ei liene verkko-ongelmista lähellä asiakasohjelmaa, sillä samaan aikaan esimerkiksi HSL Live -palvelun kartta näkyy tyhjänä, eli sinnekään ei välity tietoa ajoneuvoista.

  VastaaPoista