tiistai 19. huhtikuuta 2011

Jatkoon pääsi 17 kilpailutyötä.

Valinnassa jäi ulkopuolelle vielä paljon hyviä idoita ja käyttökelpoisia palveluita, mutta seuraavissa töissä idea ja kokonaisuus oli riittävän pitkällä jatkoon pääsemiseksi:

Ajallaan
Andropas
Audioreitit
Helsinki Timetables
Kyyti
MobiTransit
Oma reitti
Pyöräilyopas
Rate a Ride
ReittiGPS
Route Clock
Seutuseikkailu
Sporat
Spot in Helsinki
Stop Map Helsinki
Tässä.fi
Where's My Big Mac

Onnea jatkoon päässeille ja tsemppiä niille jotka tällä kertaa jäivät ulkopuolelle. Pienellä lisäkehityksellä moni nyt ulkopuolelle jäänyt olisi ollut finaalissa. Kannattaa siis jatkaa oman idean jalostamista ja yrittää seuraavan tilaisuuden tullessa uudelleen.

8 kommenttia:

 1. Palkkiottoman lisätyöstämisen periaate tai tuskin yhteismitallisten palvelusuunnitelmien asettaminen vastakkain ei taida lähiaikoina kiinnostaa. Jatkossa kilpailuilta toivoisi myös selvää metriikkaa, kuten pienin mobiililaitteen näppäilyjen määrä tai lyhin aika samankaltaisen tuloksen saamiseksi. Julkista ideahautomoa ei toisaalta tarvitse välttämättä pukea kilpailuksi. Toivottavasti ulkopuolelle nyt jääneiden luonnosten immateriaalioikeudet pysyvät yhtäkaikki voimassa.

  VastaaPoista
 2. Kilpailu oli tarkoituksella avoin, ilman sarjajakoja, jotta ehdotuksia saataisiin mahdollisimman eri näkökulmista. Kilpailutöitä tulikin laidasta laitaan ja tavoite täyttyi siltä osin. Valmiita suunnitelmia kilpailun mahdollisesta jatkosta ei ole, mutta jos kilpailu joskus vielä järjestetään, niin varmasti silloin harkitaan uudelleen olisiko sarjajako aiheellista.

  Tässä yhteydessä on vielä hyvä muistuttaa, että kilpailussa tekijänoikeudet eivät siirry HSL:lle tai muille osapuolille. Kaikkien kilpailutöiden immateriaalioikeudet säilyvät kilpailutöiden tekijöillä, riippumatta kilpailumenestyksestä.

  Jari Honkonen
  HSL Mobiilikisa

  VastaaPoista
 3. Ideat saa kyllä vapaasti hyödyntää, jolleivät ole etukäteen vähintään hyödyllisyysmallilla ("pikkupatentti") suojattu. Vain ns. teoskynnyksen ylittävät kuvat ja tekstit sekä (lähde)koodi nauttivat tekijänoikeussuojaa.

  VastaaPoista
 4. Näistä töistä toivoisi lyhyttä esittelyä kustakin. Nimitasolla pyörivä seuranta ei jaksa kiinnostaa ainakaan yleisöä, eikä niistä pysty kirjoittamaan edes pikku-uutista ellei sitten spekuloi asialla. Hyödyntäkää kilpailunne!

  Tässä linkki kirjoittamaani uutiseen
  http://www.facebook.com/topic.php?topic=218&uid=100325253344989

  VastaaPoista
 5. Tulevatko nämä yleisön ladattaviksi? Osan kyllä jo löytää Googlaamalla, mutta ei kaikkia.

  VastaaPoista
 6. Toivoisi, että kisan järjestäjä toisi sovellusten parhaat näkyvästi esille sivullaan, jotta nämä helmet löytyisivät helposti.

  Käytän Zoubaa, Como Llegoa, Mapperoa ja BusWatchia. Olisi todella mukava, että HSL toisi näitä esille.

  VastaaPoista
 7. Linkitetty lista pyritään toteuttamaan voittajien valinnan jälkeen.

  Jari Honkonen
  HSL Mobiilikisa

  VastaaPoista
 8. Voittajan tehtäväksi annettakoon linkitetyn listan toteuttaminen. Mieluusti kaksisuuntaisena. O(log(N)):stä plussaa.

  VastaaPoista