perjantai 25. helmikuuta 2011

Vastauksia saapuneisiin palautteisiin

Mobiilikisa on ollut jonkin aikaa käynnissä ja kiinnostus HSL:n rajapintoja kohtaan on ollut kasvussa, hyvä niin. Kehittäjiltä on myös tullut joitakin kilpailua koskevia kysymyksiä, joihin on syytä vastata kaikille. Kilpailukutsu on tarkoituksella hyvin avoin. Siinä vältetty liiallista rajoittamista, jotta ei estetä erilaisten sovellusten ja palveluiden mahdollisuutta osallistua. Tässä kuitenkin selvyyden vuoksi vastauksia eniten kysymyksiä aiheuttaneisiin aiheisiin:

Kilpailuun saa osallistua jo olemassa olevalla työllä.
Te, jotka olette jo julkaiseet palveluita tai sovelluksia, kannattaa osallistua.  

Osallistuja voi olla yksityinen henkilö, yritys tai työryhmä.
Kilpailutyön sisältö ratkaisee. Yksityisellä osallistujalla on samat mahdollisuudet kuin yrityksellä.

Sama osallistuja voi osallistua useammalla kilpailutyöllä.
Jos vain kilpailijoilla on aikaa toteuttaa useita kilpailutöitä, niin kaikki otetaan vastaan.

Kilpailutyö voi olla sovellus tai selainpohjainen palvelu.
Tärkein vaatimus on että kilpailutyötä voi käyttää mobiililaitteella. Kilpailutyö voi siis olla mobiiliselaimella toimiva palvelu.

Kilpailutyö saa olla demovaiheessa.
Muistakaa kuitenkin laittaa mukaan riittävän selkeät asennusohjeet jotta arviointiraati osaa ottaa palvelun käyttöön ilman erikoisosaamista.

Kilpailussa jaetaan useita palkintoja, eri tyyppisille ratkaisuille.
Vaikka kilpailussa ei ole erillisiä sarjoja, tuomaristo pyrkii palkitsemaan laajasti erilaisia kilpailutöitä. Demovaiheessa oleva työ saattaa pärjätä hyvällä idealla, joka on kohdistettu oikealle kohderyhmälle. Toisaalta, jo julkaistu palvelu voi olla menestyksellinen pitkälle viedyn viimeistelyn ja kattavien ominaisuuksien vuoksi. Näiden ääripäiden väliin mahtuu erilaisia yhdistelmiä erilaisista käyttötarkoituksista ja teknisistä toteutuksista. Kannattaa siis osallistua rohkeasti, voiton mahdollisuudet ovat avoinna kaikille!

Pyöräilyn ja kävelyn edistäminen on erityisen suotavaa.
Pyöräilyn ja kävelyn reititystieto on uusi ominaisuus Reittioppaan rajapinnassa. Kilpailussa tullaan erityisesti huomioimaan pyöräilijöille ja jalankulkijoille suunnattuja ominaisuuksia.Ideoita toteutukseen voi hakea esimerkiksi Pyöräily ja sosiaalinen media -projektin blogista http://pyoraily-projekti.blogspot.com/.

Lopuksi vielä kiitos kaikille, jotka olette tähän mennessä osoittaneet kiinnostusta kisaa kohtaan. Lähettäkää edelleen kommentteja, ideoita ja kysymyksiä.
Menestyksellistä kisaa!

Jari Honkonen
HSL Mobiilikisa

4 kommenttia:

 1. Mistä se Omakaupungin ideakilpailu löytyy? Sinne ei näytä löytyvän linkkiä tältä saitilta. Myös sivuston tekstejä olisi voinut oikolukea ennen julkaisua. Taitaa olla HSL:ssä vaan insinöörejä töissä?

  VastaaPoista
 2. Vartin ja Omakaupunki.fi:n kysely löytyy osoitteesta http://omakaupunki.hs.fi/kampanja/kevytliikenne/

  Jari Honkonen
  HSL Mobiilikisa

  VastaaPoista
 3. Vielä tälläinen, että onko tuo HSn data tapahtumista saatavissa jossain kivassa muodossa?

  VastaaPoista
 4. Hei!

  Kiitos mielenkiinnosta!

  Jos tarkoitat Omakaupunki.fi-palvelussa julkaistua tapahtuma-/menodataa, se ei ole vielä vapaasti saatavissa. Selvitämme parhaillaan tekijänoikeusasioita. Ilmoittelemme, kun asia etenee.

  Yst.
  Ville Vihermaa
  HS.fi Dev

  VastaaPoista